%0 Journal Article %T تاثیر امواج فراصوت و دی‌اکسید تیتانیوم بر استافیلوکوکوس آرئوس و اشرشیاکلی در کشک مایع %J نشریه فرآوری و نگهداری مواد غذایی %I دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان %Z 2423-3544 %A حصاری, جواد %A بابایی, فهیمه %A فرج نیا, صفر %A رافت, سید عباس %A فتحی اچاچلویی, بهرام %D 2015 %\ 09/23/2015 %V 7 %N 2 %P 1-16 %! تاثیر امواج فراصوت و دی‌اکسید تیتانیوم بر استافیلوکوکوس آرئوس و اشرشیاکلی در کشک مایع %K کشک %K امواج فراصوت %K دی‌اکسید تیتانیوم %K استافیلوکوکوس آرئوس %K اشرشیاکلی %R %X کشک یکی از محصولات لبنی تخمیری مهم در ایران است که مستعد آلودگی به میکروبهای بیماریزا و فسادزا است. در این پژوهش تاثیرامواج فراصوت قدرت (130 وات، 20 کیلوهرتز) و دی اکسید تیتانیوم بر روی میکروارگانیسم‌های شاخص استافیلوکوکوس آرئوس (ATCC 29213) و اشرشیا‌کلی (DH 5-α) در کشک مایع بررسی شد. نتایج حاصل از آنالیز واریانس نشان داد تابش امواج فراصوت در سه بازه زمانی (5، 10 و 15 دقیقه) تاثیر معنی‌داری ( P0/05) بر افزایش توان میکروب‌کشی امواج فراصوت نداشت . %U https://fppj.gau.ac.ir/article_2804_2453f42851c3c4b51a46d26d555917ed.pdf