%0 Journal Article %T درون‏پوشانی عصارۀ بابونه در نانوذرات تهیه شده با تکنیک رسوب با ضد حلال %J نشریه فرآوری و نگهداری مواد غذایی %I دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان %Z 2423-3544 %A باقری, لیلا %A شامخی, محمد امین %D 2017 %\ 05/22/2017 %V 9 %N 1 %P 67-84 %! درون‏پوشانی عصارۀ بابونه در نانوذرات تهیه شده با تکنیک رسوب با ضد حلال %K ترسیب با ضدحلال %K درهم‌ تنیدن %K عصاره‌ ی بابونه %K نانوذرات پروتئین‌ آب پنیر %K رهایش هدفمند %R 10.22069/ejfpp.2017.8872.1242 %X در این پژوهش اتانول به عنوان ضدحلال برای رسوب دادن محلول پروتئین آب پنیر و تولید ذرات بدون هسته و ذرات بارگذاری شده با عصاره‌ی بابونه استفاده شد. بازده درون‌پوشانی برای نسبت وزنی-وزنی 1 به 20 عصاره به پروتئین، 81% بدست آمد. به منظور بهبود پایداری نانوذرات، پروتئین‌ به روش آنزیمی درهم‌تنیده شد. ذرات تولید شده در مقیاس نانومتری و توزیع اندازه ذرات به صورت دونمایی بود. نتایج اسپکتروسکوپی فروسرخ (FTIR) مشخص کرد که عصاره در درون پروتئین‌های آب پنیر محصور شده و پیوند کوالانسی بین دیواره و ماده هسته‌ای ایجاد نشده است. مشاهده با میکروسکوپ نیروی اتمی نشان داد که ذرات تهیه شده از پروتئین‌های درهم‌تنیده شده به روش آنزیمی، دارای ارتفاع کمتری هستند. درهم‌تنیدن آنزیمی پروتئین‌ها به‌وسیله‌ی FTIR تایید شد. پایداری نانوذرات در برابر هضم پپسینی در اثر درهم‌تنیدن مولکول‌های پروتئین، افزایش یافت. در هم‌تنیدن پروتئین‌های آب پنیر به روش آنزیمی ساختار نانوذرات را بهبود بخشید و متعاقبا پایداری آنها در محیط شبیه‌سازی شده دستگاه گوارش افزایش و سرعت رهایش عصاره در شرایط شبیه‌سازی شده معده کاهش یافت. %U https://fppj.gau.ac.ir/article_3735_487743e6e4898ff0cf2f7bd4f3e84961.pdf