TY - JOUR ID - 574 TI - بررسی امکان استفاده از تریتیکاله به‌عنوان افزودنی کمکی در عصاره‌گیری از مالت جو JO - نشریه فرآوری و نگهداری مواد غذایی JA - FPPJ LA - fa SN - 2423-3544 Y1 - 2012 PY - 2012 VL - 1 IS - 3 SP - 119 EP - 132 DO - N2 - تریتیکاله با نام علمی (X Triticosecale wittmack) یک گونه گیاهی جدید از ترکیب ژنوم‌های گندم و چاودار می‌باشد که دارای فعالیت آمیلولیتیک و پروتئولیتیک بالایی است و به‌عنوان غله کمکی در عصاره‌گیری از مالت مزایای فراوانی دارد. در این پژوهش تأثیر فرآیند مالت‌سازی بر ویژگی‌های فیزیکوشیمیایی جو (رقم صحرا) و تریتیکاله و کیفیت مالت به‌دست آمده از آن‌ها مورد بررسی قرار گرفت. مالت جو صحرا به‌عنوان نمونه شاهد در نظر گرفته و اثر افزودن تریتیکاله مالت‌نشده در نسبت‌های اختلاط 20، 40 و 50 درصد بر ویژگی‌های فیزیکوشیمیایی عصاره به‌دست آمده مانند قدرت دیاستاتیک، بازدهی استخراج عصاره آب سرد، بازدهی استخراج عصاره آب گرم، رنگ و pH بررسی گردید. فرآیند مالت‌سازی سبب افزایش قدرت دیاستاتیک و کاهش وزن هزاردانه، ازت کل و خاکستر ‌گردید. مقایسه نسبت‌های اختلاط بیانگر آن بود که بهترین بازدهی استخراج عصاره آب گرم، مقدار ازت کل محلول، ماده خشک و قند احیاکننده ورت مالت صحرا در نسبت اختلاط 20 درصد تریتیکاله مالت‌نشده و کم‌ترین آن در نسبت 50 درصد مشاهده گردید. UR - https://fppj.gau.ac.ir/article_574.html L1 - https://fppj.gau.ac.ir/article_574_a81b91b9cfcf58f83cec6f42833456ba.pdf ER -